Publicerad den Lämna en kommentar

Tips för användning av utomhusapplikationer

Trots att WiFi-anslutning har blivit ett vanligt sätt för människor att få tillgång till nätverket har det flera nackdelar som inte kan lösas nu, till exempel snäv täckning av WiFi-signaler. Egentligen är kabeldragning ett ganska mer tillförlitligt sätt att få högre bandbredd för dataöverföring såväl som mer motståndskraftig mot elektromagnetisk störning. När det gäller kabelanslutna kablar är en sak som du kan konfrontera med utplacering utomhus. Det finns flera saker du bör veta innan du dyker först in i världen av kabeldragning utomhus. Idag ska vi prata om hur du kan utföra distribution av utomhusapplikationer.

1. Hög temperatur är ett huvudproblem som du behöver övervinna.

Utomhusdistribution innebär att alla enheter exponeras under solskenet under lång tid, och enhetens interna temperatur ökar när tiden flyter, vilket kan påverka de elektriska komponenterna inom och deras livslängd kommer att minska, särskilt när de används. Dessutom kan överdriven värme till och med leda till läckage i de integrerade kretsarna hos mikroprocessorer. Troligtvis skulle felet vara ett för tidigt fel i strömförsörjningen eller en intern komponent från värmen. Och det resulterar till och med i brand av misstag. Medan allt elektriskt kan komma i brand under vissa omständigheter kan det antagligen komma i brand lika lätt om du hade det installerat i ett utomhusutrymme.

Den optimala driftstemperaturen för större delen av den elektriska utrustningen ligger mellan 40 ℃ (105 ℉) och 50 ℃ (122 ℉). Därför är temperaturkontroll och värmereduktion extremt kritiska, och du måste använda enheter med konstruktioner som tål hög temperatur eller minskar värmen för att spara dig själv problem på grund av temperaturrelaterade problem i framtiden.

2. Använd väderbeständiga produkter eller hus för att skydda enheterna från vatten.

Oavsett om du väljer att begrava dig under marken eller hänga i luften, är vatten en oundviklig risk vid utplacering utomhus. Det är allmänt känt att vatten gör dåliga saker mot elektroniken. Vatten i sin renaste form är inte ledande. Istället är det föroreningarna i vattnet som salter, damm och så vidare som gör det möjligt att leda elektricitet. Vatteninträngning eller kraftigt regn kan orsaka kortslutning till enheter när de får ström om den här typen av vatten sitter kvar i den interna komponenten. Dessutom kan detta leda till oxidation eller korrosion om det får stanna på plats med tung fukt under lång tid. Välj i så fall väderbeständiga produkter eller vidta några åtgärder för att motstå vatten är nödvändiga, till exempel ett hölje.


3. Överspänningsskydd kan hjälpa dig att hantera blixtproblem.

Eftersom enheterna och kabeln placeras i en utomhusmiljö, kan blixtar skapa dåliga resultat på enheterna direkt eller indirekt. Det finns inget sätt att förhindra ett direkt blixtnedslag, även om detta är en liten sannolikhetshändelse, här säger vi inte mer. Faktum är att när blixtnedslag slår nära en kraftledning kan det öka mängden elektrisk ström som flyter till ett vägguttag. Denna extra ström av el är ofta för mycket för vanliga elektroniska enheter, vilket lätt kan leda till kraftöverspänningsskador. Hem eller företag kan behöva vidta extra försiktighetsåtgärder för att skydda datakommunikationssystem från en kraftövervakning. Beroende på dina behov kan du titta på överspänningsskyddsanordningar eller jordningssystem, som är den mest effektiva lösningen för att begränsa överspänningar som genereras av blixtar till en acceptabel nivå för utrustning och installationer.

4. Det är svårt att hitta en strömförsörjning i en utomhusmiljö.

I allmänhet har folk inte för avsikt att förinstallera AC-uttag utomhus i den första kabeldistributionen, och det är komplicerat och tidskrävande att lägga till nya AC-uttag för särskild användning. Dessutom är det svårt att nå vissa platser för utomhusdistribution, för att inte tala om att installera nätuttag. Vissa människor säger att de kan ställa in en strömförsörjningsenhet (PSU) nära enheterna för strömförsörjning. Men nätaggregatet är inte lämpligt att placera utomhus eftersom den höga temperaturen förmodligen orsakar en explosion av nätaggregatet, vilket inte bara leder till förlust av egendom och inte är tillräckligt säkert för förbipasserande.

5. Att räkna ut hur man väljer kabel är viktigt för att distribuera kabeldragning utomhus.

Det finns två typer av kablar för bekväm kabeldragning utomhus. Ethernet-kabel och fiberoptisk kabel. Ethernet-kablar som Cat 5e används ofta vid inomhus-, kort- och medeldistansdistribution. Men om du väljer den direkta begravningskabeln eller använder en ledning för dina kabelkörningar kan Ethernet-kabel fortfarande vara en bekväm lösning för utomhusdistribution. Ändå finns det en specifik fiberoptisk kabel avsedd för utomhusdrift, den här typen av kabel är mer hållbar och tål hög temperatur effektivt. Kort sagt, fiberoptisk kabel har fler fördelar än kopparkabel. Till exempel är fiberoptisk kabel glasmaterial som inte leder elektricitet, så det är säkrare och minskar strömstörningar.

6. Sist men inte minst, du ska välja lämplig utrustning med diskretion vid utomhusdistribution.

Industriell lösning är ett bra val. Du vet att utomhusmiljön har större möjlighet att motstå dåliga ultralåga eller höga temperaturer. Medan industriell kvalitet använder kvalificerade komponenter för att ge bättre stabilitet och tillförlitlighet under drift. Generellt stöder dessa enheter ett bredare arbetstemperaturområde och hållbart metallhus för att motstå starkt solljus, snö, damm, vibrationer etc.

Fastcabling utfärdar olika produkter av industriell kvalitet i kombination med utmärkt vattentät kapacitet för att möta kraven för utomhusdistribution eller hård miljöinstallation. Alla produkter i denna serie är specialdesignade med en enhet vattentät metallhölje. Dessutom har de höga säkerhetsskydd för att skydda mot elektrostatisk urladdning (ESD) och minska överspänningsskador orsakade av blixtnedslag eller oväntat strömavbrott.

Om du vill utöka Ethernet för flera IP-enheter rekommenderas här vattentät PoE-strömbrytare utomhus. Det är en avancerad enhet som integrerade PSU och PD i en enhet, vilket innebär att den tar emot ström och nätverk från backend-PSE och passerar till IP-enheter på fronten på ett bekvämt och säkert sätt, så att det inte kräver lokal strömförsörjning, vilket är perfekt för platser som är svåra att hitta nätuttag utomhus.

Dessutom, om du är redo att montera IP-enheter som är ganska avlägsna från kontrollrummet, är den vattentäta PoE-omkopplaren utomhus med SFP. Omkopplaren tillhandahåller fiberoptisk länk, eftersom den har en inbyggd SFP-plats för att ansluta enheterna med fiberoptisk kabel. Dessutom finns det 4 gigabit Ethernet-portar för att sända ström och nätverk, vilket innebär att det inte är en stor sak att installera flera IP-enheter i samma område. Maximalt 30 W uteffekt och gigabit-nätverk kommer att överföras till dina IP-enheter, vilket är perfekt för utomhusapplikationer där det är svårt att hitta AC-uttag.

Om du har en specifik IP-enhet som är lite långt borta och svårt att hitta AC-strömförsörjning från enheter som inte stöder standard PoE, behöver du vissa enheter för att tillhandahålla PoE och kräver att du installerar utomhus, vattentät PoE utomhus injektor är ett perfekt val för att hjälpa dig. Den stöder PoE-teknik och uppfyller IEEE 802.3at-standarden för att ge maximalt 30 W uteffekt till IP-enheter. När det gäller strömförsörjningen är det ett bekvämt och pålitligt strömsystem med ett brett ingångseffektområde från 24V till 55V DC, vilket gör att du kan placera PSU nära injektorn eller lite långt borta.

Ovanstående är den allmänna introduktionen om vattentäta serieprodukter, om du vill få mer detaljerad information om specifika produkter, vänligen gå till motsvarande produktsida för att hitta lämpliga enheter för att tillgodose dina behov.

Om du fortfarande har några frågor, lämna oss en kommentar eller kontakta oss nu.

Lämna ett svar