Publicerad den Lämna en kommentar

Fiberoptisk kabellösning för säkerhets-IP-kameror

Idag kommer vi huvudsakligen att fokusera på anslutningsvägarna genom att använda fiberprodukter från Fastcabling för att lösa problem med distansering av IP-kameror. Fortsätt läsa om du konfronterar med liknande situationer eller är intresserad av de anslutande sätten.

Som det stora utförandet av IoT används Power over Ethernet ofta i olika IoT-enheter. PoE är en teknik för att överföra ström och data samtidigt via en enda Ethernet-kabel, vilket ger konstant ström och snabb nätverkskapacitet för drivna enheter utan ny ström och nätverkskablar. PoE har dock en gräns för avstånd med 100 meter på grund av energiförlust. Med andra ord, om du vill distribuera en IP-kamera längre än 100 meter eller mycket mer avlägsen, kan PoE-anslutning inte nås, medan fiberoptisk kabel är en lösning för att hantera det här problemet.

Till att börja med ska vi förstå värdet av ett fiberoptiskt system för att ta reda på varför det använder fiber för att ansluta till en IP-kamera.

Fiberoptiska kablar är ogenomträngliga för elektromagnetisk störning. Koppartråd producerar elektromagnetiska strömmar som kan störa andra ledningar och orsaka kaos på nätverket efter felaktig installation. Medan fiberoptiska kablar är mer stabila efter utplacering i fält, vilket eliminerar frekvent kabelbyte.


Fiberoptisk överföring är mindre dämpad. Signalen minskar alltid när avståndet ökar men den fiberoptiska kabeln kan ge lägre dämpning vilket innebär att överföringen skapar mindre signalförlust. Till exempel, om du vill distribuera en IP-kamera över 100 meter, med fiberoptisk kabel orsakar bara 3% signalförlust, medan på kontrasten, kommer koppartråd att förlora 94% signal av samma avstånd.Till att börja med ska vi förstå värdet av ett fiberoptiskt system för att ta reda på varför det använder fiber för att ansluta till en IP-kamera.


Fiberoptisk överföring är snabbare än koppartråd. Det är enkelt för fiberoptiska system att leverera 10G-nätverk. De högre hastighetsnäten som 40G, 100G, 400G används alla i fiberoptisk transmission.


Sist men inte minst, eftersom fiberoptiska helt enkelt överför ljuset i systemet, vilket kan förhindra brandolyckor eftersom det inte leder elektricitet. Dessutom visar det sig högre säkerhet eftersom det är svårare att knacka på data från ljus än elektrisk koppar.

Sammantaget är den fiberoptiska länken lämplig för långvarig drift. När länken är klar kan den användas i flera år utan extra underhåll. Därför är det ett relativt bra verktyg som används för att ansluta säkerhets-IP-kameror, särskilt vid långdistansdistribution.

Nu ska vi komma till saken. I det följande kommer vi att visa 3 huvudlösningar för att ansluta IP-kameror med fiberoptisk kabel.

1. Använd ett par media converters

Med Fastcabling media converter skan du distribuera IP-kameror långt ifrån huvudnätverket med hjälp av multimode- eller singlemode-fiberoptiska kablar och når ett maximalt avstånd på 80 km. media converter är användbara enheter för att konvertera elektrisk signal till fiberoptisk signal eller kännedom så att kamerans video kan transporteras över fiberkabeln. Två media converters behövs på båda sidor för att bygga fiberlänken. Genom att använda Fastcabling media converter kan du få stabil och snabb nätverksöverföring med låg förbrukning, vilket ger olika alternativ för nätverkshastighet för att möta dina behov, gigabit-nätverk kan nås. På grund av minikompakt storlek kan du göra installationen flexibelt och enkelt.


Vad händer om det finns mer än en kamera som du behöver ansluta i samma område. 5850-51 PoE media converter kan hjälpa dig att hantera nätverks- och strömproblem för två PoE IP-kameror. 5850-51 PoE media converter är utrustad med 2 PoE RJ45-portar med gigabit-datahastighet och maximalt 30 W uteffekt, vilket är bekvämt och sparar kostnad och tid på separata kablar samt ger garanti för videodataströmning med tillräcklig effekt för IP-enheter , särskilt när kamerabilden krävs med hög upplösning för att få tydliga detaljer.

Hur man väljer fiberkabel och vilken kontakt som ska användas beror på SFP-modulen (SFP-sändtagaren) som är installerad i mediaomvandlarna. SFP-modulen är den viktigaste komponenten för att generera det optiska ljuset. Vi erbjuder dig också olika typer av SFP-moduler, vilket passar människor som kräver olika datahastigheter och överföringsavstånd.

I den här media converter lösningen måste strömförsörjningen hanteras separat. Den fiberoptiska tekniken överför helt enkelt ljuset som inte kan bära elen.

1. Fiber med koppartråd

Det andra sättet är att ersätta den främre media converter med vår Fastcabling fiber PoE-extender, som kan betraktas som en speciell typ av media converter. Förutom att konvertera videoströmmen till fibernsignal tillhandahåller extender också PoE till fjärr-IP-kameror. Eftersom denna fiber PoE- extender gör det möjligt att ta emot strömingång och passera till IP-kameror via Ethernet-kabel. I det här fallet kan koppartrådar och fastcabling förutbestämda fiberoptiska kablar användas för att skicka likström 48V. Anslutningen mellan fiber PoE-omkopplaren och kameran förblir med praktisk Ethernet-kabel, som levererar både gigabitdata och 30W uteffekt för varje port samtidigt. Genom att använda denna fiber PoE-extender kan det maximala avståndet mellan fiber PoE-extender och kameran vara 100 meter. Tack vare PoE-teknik elimineras strömkällorna utan att behöva stängas för var och en av kamerorna. Det förenklar nätverksdesign och sparar den totala kostnaden. Egentligen är det här användbart för IP-kamera inställningar, eftersom det alltid är svårt att hitta eller installera nätuttag för nätaggregat för strömförsörjning.

Om det finns flera säkerhets-IP-kameror som samlas i samma område är fiber PoE- extender det praktiska verktyget. Denna 5840-52 PoE-fiberförlängare med 4 portar i Fastcabling kan tillhandahålla flera PoE-portar för att ta in mer än en säkerhet IP-kamera. Istället för att koppla varje fiberoptisk kabel till varje IP-säkerhets kamera räcker det med en fiberlänk mellan media converter och fiber PoE- extender.

Det finns dock en kontroversiell åsikt med denna lösning. Eftersom en av fiberlänkarna inte fungerar kommer det att påverka resten av kamerorna. Att använda fiberoptisk kabel för att ansluta säkerhetskameror är dock lättare än folk förväntade sig efter att ha valt rätt komponenter.

Alla lösningar som nämns ovan, hopp kan ge användbar information åt dig. Om du har några frågor eller funderingar, välkommen att kontakta oss.

Mentioned products listing:

5850-17Mini media converter-par;

5850-34 Två portar Media Converter;

5850-51 Fiber PoE Extender

5850-52 Fiber PoE Extender;

Lämna ett svar