Geplaatst op Geef een reactie

Effectieve manieren om toegangspunten voor buiten te installeren voor de beste wifi-prestaties

Het zal je niet verbazen dat wifi een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven. Het stelt ons in staat om altijd online te blijven, toegang te krijgen tot informatie in real-time en het draadloze netwerk uit te breiden naar gebieden waar draden en kabels niet beschikbaar zijn. Het is geweldig om vrijwel overal ter wereld naadloos verbinding te kunnen maken met wifi.

WiFi buitenshuis en het probleem ervan


Naarmate meer dataverkeer via draadloze netwerken wordt overgedragen, zullen mensen de wifi-capaciteit buitenshuis willen uitbreiden, maar de meeste routers en toegangspunten die binnenshuis zijn geïnstalleerd, kunnen geen soepele wifi-ervaring bieden voor apparaten buitenshuis vanwege de beperkte wifi-dekking en signaalverslechtering over lange afstanden. En dit is de reden waarom toegangspunten voor buiten aan populariteit winnen, aangezien het aantal apparaten voor buitenshuis en het Internet of Things (IoT) in de loop der jaren toeneemt. Maar soms helpt het installeren van een toegangspunt buitenshuis niet noodzakelijkerwijs om de wifi-ontvangst te maximaliseren als het niet goed is geïnstalleerd. In dit artikel onderzoeken we de mogelijke redenen die slechte wifi-signalen buitenshuis kunnen veroorzaken en geven we je nuttig advies over hoe je de toegangspunten voor buitenshuis correct kunt installeren.

5 factoren die het wifi-signaal beïnvloeden


Een zwak wifi-signaal is een veelvoorkomend probleem bij netwerkimplementaties. Wanneer je wifi-signaal verzwakt, zal ook je internetverbinding eronder lijden, waardoor de netwerksnelheden laag zijn en er zelfs geen verbindingen buitenshuis zijn. En er zijn een groot aantal redenen die het zwakke wifi-signaal kunnen verklaren:

• Te veel mensen of apparaten maken verbinding met hetzelfde netwerk

• Fysieke obstakels zoals dikke muren, gebladerte of andere vaste voorwerpen

• Radio-interferentie van het netwerk van de buren

• Uw apparaten bevinden zich te ver weg van het toegangspunt

En de lijst kan maar doorgaan. WiFi kan door zijn deugdzaamheid gevoelig zijn voor interferentie. Als u weet waardoor die interferentie kan worden veroorzaakt, kunnen uw netwerkapparaten daarom optimaal presteren. Hier hebben we vijf redenen samengevat die kunnen verklaren waarom uw signaal eronder lijdt, zelfs als u een krachtig toegangspunt buitenshuis hebt geplaatst om het signaal verder te helpen dragen en de interferentie tot een minimum te beperken.

1. Fysieke belemmeringen

Obstakels kunnen een vermindering van de signaalsterkte veroorzaken. Heb je je ooit afgevraagd waarom er in bepaalde kamers een slechte ontvangst is en waarom het signaal zelfs in een gebied net buiten het huis steeds wegvalt? Dus waarom hebben zulke plaatsen last van slechte signalen? En de meest waarschijnlijke reden is dat het materiaal dat wordt gebruikt voor muren en andere fysieke barrières de transmissie blokkeert. Het wifi-signaal kan gemakkelijk worden belemmerd door vaste voorwerpen zoals metaal, beton, materialen die in moderne gebouwen worden gebruikt, enz., en zelfs planten kunnen de signaaloverdracht belemmeren.


Dus wanneer WiFi-signalen door deze obstakels gaan, zullen sommige ervan worden geabsorbeerd en zult u het ernstigste signaalverlies ervaren wanneer de draadloze signalen door beton gaan, met of zonder metalen handhaving, wat de ergste en zwaarste fysieke barrière is die kan een ernstige vermindering van de signaalsterkte veroorzaken. Hoewel de access points die buiten zijn geïnstalleerd niet zoveel interferentie zullen ondervinden als indoor access points, gezien de meer gecompliceerde lay-outs in de binnenomgevingen (kamers moeten worden gescheiden door muren en het kantoor is verdeeld door meerdere cabines), is de kans nog steeds groot dat de draadloze signalen kunnen worden onderbroken door een nabijgelegen gebouw, een reclamebord, een verkeersbord of de bomen. Dergelijke interferentie kan ervoor zorgen dat uw wifi-signaal niet optimaal bereikt en optimaal presteert, elk signaal dat er doorheen gaat verstoort en zelfs het signaal volledig blokkeert.

2. Uitgebreide afstand

Een van de meest voorkomende oorzaken van slechte wifi-ontvangst is afstand. Hoe ver kan wifi reiken, is een terugkerende vraag van de meeste van onze klanten. Voor een vlekkeloze werking van uw netwerkapparaten buitenshuis, moet u zich realiseren dat het wifi-signaal zijn beperkingen heeft. Hoe verder het signaal reist, hoe zwakker het zal zijn. Het deelt hetzelfde principe als de menselijke stem. Als je schreeuwt, is je stem duidelijk hoorbaar voor de mensen naast je, maar het volume zal afnemen naarmate de afstand groter wordt. Als het gaat om een thuisnetwerk, kan een wifi-netwerk dat op 2,4 Ghz-frequenties werkt, in het algemeen maximaal 45 meter (150 voet) binnenshuis en 90 meter (300 voet) buitenshuis bereiken. Maar voor een toegangspunt buitenshuis dat werkt op 5Ghz-banden, biedt het een snellere gegevensoverdrachtssnelheid maar minder dekking door ongeveer een derde van de afstanden van 2,4Ghz wifi-apparaten te bereiken.

Bovendien, ondanks de verhoogde frequentie, maken de kortere golven van de 5GHz-band het minder geschikt om door muren en vaste objecten te gaan. Als uw huis een groot gebied beslaat en een grote tuin heeft, zal het installeren van slechts één toegangspunt buitenshuis niet in staat zijn om volledige dekking voor uw pand te bieden. Bovendien heeft de draadloze standaard die je gebruikt een enorme impact op de signaalsterkte en het zendbereik. Hoe hoger de datasnelheid, hoe minder afgelegde afstand. De 802.11ac-standaard (WiFi 5) access points kunnen een behoorlijke netwerksnelheid bieden, maar ze moeten binnen een relatief korte afstand van de router worden gehouden. Dit zou dus kunnen verklaren waarom je de nieuwste outdoor access points gebruikt, maar nog steeds last hebt van slechte wifi-signalen.


3. Radiostoring

Een andere belangrijke invloed die uw netwerkprestaties buitenshuis verstoort, is interferentie. Als je onverwacht zwakke wifi-signalen ervaart, is de kans groot dat andere netwerken in de buurt, zoals netwerken van buren of een lokale hotspot, zich bemoeien met je wifi-kanaal. Draadloze apparaten kunnen gegevens op verschillende kanalen verzenden en ontvangen, maar in veel gevallen werken de meeste alleen op een standaardkanaal. Het is dus mogelijk dat verschillende draadloze apparaten in het lokale netwerk strijden om signalen in dezelfde frequentieband. Wanneer het netwerk overbelast raakt, komt ook je wifi-verbinding in gevaar. Bovendien kunnen de radiogolven die worden gegenereerd door elektronische gadgets en apparaten vaak de frequentie van uw toegangspunten buitenshuis verstoren. U kunt intermitterende signaalproblemen vinden die worden veroorzaakt door niet-WiFi-producten die dezelfde radiogolven gebruiken als WiFi-netwerken, zoals draadloze telefoons, draagbare elektronica, magnetrons en Bluetooth-apparaten. Interferentie treedt op wanneer ongewenste RF-signalen radio-uitzendingen belemmeren. Als gevolg van RF-interferentie kunnen de toegangspunten buitenshuis en gebruikers mogelijk geen gegevens verzenden, waardoor hun doorvoer afneemt en vertraging en slechte netwerkprestaties ontstaan.


Een andere belangrijke invloed die uw netwerkprestaties buitenshuis verstoort, is interferentie. Als je onverwacht zwakke wifi-signalen ervaart, is de kans groot dat andere netwerken in de buurt, zoals netwerken van buren of een lokale hotspot, zich bemoeien met je wifi-kanaal. Draadloze apparaten kunnen gegevens op verschillende kanalen verzenden en ontvangen, maar in veel gevallen werken de meeste alleen op een standaardkanaal. Het is dus mogelijk dat verschillende draadloze apparaten in het lokale netwerk strijden om signalen in dezelfde frequentieband. Wanneer het netwerk overbelast raakt, komt ook je wifi-verbinding in gevaar. Bovendien kunnen de radiogolven die worden gegenereerd door elektronische gadgets en apparaten vaak de frequentie van uw toegangspunten buitenshuis verstoren. U kunt intermitterende signaalproblemen vinden die worden veroorzaakt door niet-WiFi-producten die dezelfde radiogolven gebruiken als WiFi-netwerken, zoals draadloze telefoons, draagbare elektronica, magnetrons en Bluetooth-apparaten. Interferentie treedt op wanneer ongewenste RF-signalen radio-uitzendingen belemmeren. Als gevolg van RF-interferentie kunnen de toegangspunten buitenshuis en gebruikers mogelijk geen gegevens verzenden, waardoor hun doorvoer afneemt en vertraging en slechte netwerkprestaties ontstaan.

Verrassend genoeg hebben de energieniveaus van uw toegangspunten buitenshuis ook invloed op internetsnelheden en wifi-prestaties. Als u de voeding gebruikt die bij het toegangspunt is geleverd, zouden er geen problemen moeten zijn. Als je wifi-apparaat niet genoeg stroom heeft om goed te functioneren, wordt de internetsnelheid absoluut verstoord. U kunt crashes, storingen of in het beste geval alleen ‘slechtere’ netwerkprestaties krijgen. Als uw toegangspunt bijvoorbeeld een 12V-voeding moet gebruiken en u sluit het aan op een 5V-voedingsbron, en dan kan het absoluut niet optimaal werken. Lage energieniveaus hebben niet alleen invloed op de netwerksnelheid, maar ook op de wifi-dekking. Het vermogensniveau dat uw toegangspunt verzendt, is belangrijk en zou voldoende moeten zijn om voldoende bereik en dekking te bieden. Maar het is niet altijd zo dat meer beter is. Nabijheid van een hoogspanningslijn zal de ontvangst van elk type uitzending, en met name draadloze uitzendingen, zeker verstoren. Meer vermogen brengt vaak meer ruis met zich mee, wat een enorme storing is in radiocommunicatie en uitzendingen. De hoogspanningskabels zullen ongewenste radiosignalen genereren die de gewenste radiosignalen opheffen of ermee concurreren.

5. Slecht weer

Slecht weer kan uw internetverbindingen op verschillende manieren in verschillende mate verstoren. Vaak onopgemerkt, kan vochtigheid op de een of andere manier signaalverslechtering veroorzaken, vooral in wifi-systemen met een groot bereik. Verhoogde luchtvochtigheid maakt het voor de toegangspunten buitenshuis een uitdaging om behoorlijke netwerkprestaties te leveren, wat resulteert in een extreem trage netwerkverbinding. Bovendien, als er mist is en het buiten mistig is, zou de waterdamp zich presenteren als een belemmerend medium voor de wifi-signalen. Het onweer is nog een weersomstandigheid die uw WiFi-prestaties kan beïnvloeden, wat ernstige fysieke schade aan uw netwerkinfrastructuur kan veroorzaken. Het onweer heeft geen directe invloed op de wifi-signalen zelf, maar op het systeem dat ze vervoert, zoals de ethernetkabels. En omdat wifi een elektromagnetisch signaal is, kan zelfs de temperatuur je verbinding na verloop van tijd verslijten. Naarmate de temperatuur stijgt, kan de mantel van de Ethernet-kabel zachter worden, waardoor uw snelheden afnemen, en bij extreem lage temperaturen kan de kabel bevriezen of bedekt raken met sneeuw, waardoor de kabel breekt en de verbinding tussen de hoofdkabels wordt verbroken. router en toegangspunten buitenshuis, vooral wanneer u gebruikmaakt van slechte of verouderde Ethernet-kabels.Trucs om je wifi buitenshuis te verbeteren


Vanwege de barre omstandigheden van buitenomgevingen, zoals blikseminslag, temperatuurschommelingen en constante blootstelling aan vocht en stof, worden de buitentoegangspunten meestal geïnstalleerd om de ontberingen van barre omgevingen te weerstaan. Weten hoe u ze op de juiste manier installeert, is essentieel om maximale dekking te bieden en interferentie te verminderen. Om u te helpen de juiste methoden voor het installeren van toegangspunten te leren, hebben we 7 suggesties uiteengezet die u kunt volgen bij het installeren van toegangspunten buitenshuis.

1. Nauwkeurige plaatsing van het toegangspunt is essentieel

Waar u uw toegangspunt plaatst, kan een grote invloed hebben op het feit of u de best mogelijke signaaldekking ziet. Toegangspunten buitenshuis moeten een groot gebied kunnen bereiken om effectief te zijn. Het correct installeren van een toegangspunt buitenshuis is van cruciaal belang voor het leveren van een sterke draadloze verbinding en voldoende doorvoer.

Dingen om te overwegen bij het kiezen van locaties voor outdoor-AP’s

• Installeer uw AP’s buitenshuis hoog voor de beste signaalsterkte en prestaties voor uw draadloze netwerk. Zorg ervoor dat het transmissiepad niet wordt geblokkeerd door obstakels.

• Om er zeker van te zijn dat alle clients op uw eigendommen een sterk draadloos signaal ontvangen, is het altijd een goed idee om de AP’s op hun beoogde gebruikspunt te plaatsen.

• Installeer uw AP’s op een centrale plek, waar WiFi het meest zal worden gebruikt, en houd ze uit de buurt van hoeken, muren of andere fysieke obstakels. Waar mogelijk moet u de AP’s zo ver mogelijk uit de buurt houden van apparaten die elektromagnetische signalen uitzenden.

Bovendien moet u de signaalsterkte testen voordat u de plaatsing voltooit. Dit kan eenvoudig worden bereikt met uw smartphone om de internetsnelheden op bepaalde afstanden te controleren. Of u downloadt een app zoals WiFi Analyzer waarbij de signaalsterkte precies in dBm wordt weergegeven om u te helpen bij het vinden van de ideale installatieplaats. Alles tussen -67 en -30 dBm is voldoende, maar als het eenmaal lager is dan -70 dBm, neemt de signaalsterkte af, en dan weet je dat je je AP moet verplaatsen naar een plek waar het een efficiënt netwerk kan gebruiken . Door dit te doen, kunt u de daadwerkelijke efficiëntie van uw toegangspunten bepalen, en nog beter, u hoeft geen tijd te verspillen met ineffectieve plaatsing of het boren van onnodige gaten.

Vermijd dekkingsoverlapping

Bij het ontwerpen van uw draadloze netwerkstructuur moet u de beste locatie kiezen voor het plaatsen van uw toegangspunten om voldoende dekking te bieden. In principe kunt u het AP overal installeren, maar het brengt niet alleen onnodige kosten met zich mee, maar genereert ook veel overlap in dekking, vooral in gebieden met veel verkeer. Maar dekkingsoverlapping kan worden verminderd en zelfs worden vermeden als deze zorgvuldig wordt ontworpen. Als u meer dan één toegangspunt installeert, probeer er dan voldoende ruimte tussen te laten voor een maximale dekking.

2. Kies de juiste montageoptie kan een verschil maken

Geloof het of niet, uw montageopties hebben een grote invloed op wat het uiteindelijke ontwerp zal zijn en bepalen of het kan voldoen aan de vereiste dekkingsgebieden. Er zijn in principe vier opties voor installatie van toegangspunten buitenshuis: wandmontage, paalmontage, hoekmontage en dakmontage.

Wandmontage: Het is een van de meest gebruikelijke en snelste methoden om de toegangspunten naar de buitenmuur te installeren, maar er moeten gaten worden geboord om de Ethernet-kabels door te laten en om de montagebeugels vast te zetten. Maar er is nog een ding dat moet worden behandeld bij het overwegen van wandmontage. Aangezien de meeste AP’s met interne antennes zijn geoptimaliseerd voor plafondmontage, is het verticaal installeren van deze apparaten wellicht niet de beste manier om maximale antennedekking te bereiken. Daarom, als u het toegangspunt voor buiten op een verticaal oppervlak moet monteren, moet u er een gebruiken die externe antennes ondersteunt en het AP een 180° antennepatroon in een verticale oriëntatie laten nabootsen. Vermijd montage van de antenne in een horizontale positie, omdat dit meestal de dekking vermindert.


Paalmontage: dit is een goede optie wanneer u de toegangspunten buiten installeert, weg van de gebouwen, wat vaak wordt gebruikt in een draadloos mesh-systeem waarbij er geen kabels naar elke locatie hoeven te worden getrokken, waardoor u een uitgebreide dekking voor uw eigendommen krijgt. Het zorgt ervoor dat het toegangspunt buitenshuis in de juiste positie blijft en helpt het te beschermen tegen mogelijke gevaren op de grond. Paalmontage is eenvoudig, maar vereist de juiste uitrusting om effectief te zijn. En het moet worden opgemerkt dat als het toegangspunt te dicht bij de metalen paal wordt gemonteerd, de draadloze signalen verslechteren omdat ze niet gemakkelijk door dichte materialen gaan.


Hoekmontage: Als u een omnidirectioneel toegangspunt voor buiten hebt, zorgt montage in een hoek voor een effectieve dekking van 270° om beide zijden van de muur te bedekken. Om de AP op een buitenhoek te monteren, hebt u een gegalvaniseerde hoekbeugel nodig om het signaal naar het beoogde doelgebied te leiden. Een in een hoek gemonteerd toegangspunt kan de signalen in meer richtingen projecteren, meer ruimte bestrijken maar ook meer interferentie oppikken, dus u zult waarschijnlijk een plaat moeten maken die iets uit de muur steekt. Zoals eerder vermeld, kunnen wifi-signalen niet gemakkelijk metalen voorwerpen binnendringen. Als het in een hoek gemonteerde AP bescherming nodig heeft, kun je het beste een plastic behuizing gebruiken.


Dakmontage: Het is een haalbare optie als u de WiFi-signalen naar een ander gebouw wilt projecteren, maar er moet een duidelijke zichtlijn tussen twee constructies worden verkregen. In de meeste gevallen worden niet-penetrerende dakbevestigingen gebruikt om de buitentoegangspunten op het dakoppervlak te installeren zonder de dakconstructie te beschadigen. Daarom kunt u, afhankelijk van het type AP’s dat u kiest en hoeveel dekking u wilt, de best mogelijke montage-opties dienovereenkomstig gebruiken.


3. PoE-injectoren gebruiken voor installatie van toegangspunten buitenshuis

Aangezien u de toegangspunten monteert op locaties die waarschijnlijk ver van een direct stopcontact verwijderd zijn, is de beste manier om uw apparaten buitenshuis van stroom te voorzien, PoE te gebruiken, waarmee uw AP stroom kan trekken via de netwerkkabel om een veilige verbinding te garanderen. stroomaansluiting in een buitenomgeving.

De PoE-injector biedt een voordelige oplossing om zowel stroom als gegevens over te dragen naar de PD’s via een enkele Ethernet-kabel op een maximale afstand van 100 meter, waardoor extra stroomkabels overbodig worden. Eenmaal aangesloten op een stroombron, zal de PoE-injector tegelijkertijd de ontvangen stroom omzetten in gelijkstroom en deze naar het eindapparaat sturen. En het deelt hetzelfde werkingsprincipe als de PoE-switch door een handshake-procedure te starten om te identificeren of het aangesloten apparaat PoE-compatibel is of niet en om te beslissen hoeveel stroom er nodig is. En als de handshake-procedure om welke reden dan ook mislukt, wordt de stroom onmiddellijk afgesloten.

De PoE-injector biedt een zeer betrouwbare stroomoplossing voor installatie van toegangspunten buitenshuis. Het integreert stroomconversie (AC-DC-stroom), energiebeheer (alleen beschikbaar in standaard PoE-injectoren) en stroomaansluiting in één kleine eenheid. Constante stroomvoorziening is gegarandeerd met een ononderbroken stroomvoorziening vanaf een gecentraliseerd punt in plaats van gedistribueerde stopcontacten. Stroomconversie van AC naar DC verlaagt het risico op stroomuitval en overbelasting, en de point-to-point PoE-verbinding verkleint de kans op stroomuitval. U kunt de status van het stroomverbruik in realtime volgen. Bovendien zijn er in vergelijking met andere stroomoplossingen minder apparaten nodig om uw PoE-systeem aan de praat te krijgen, waardoor de stress op het werk afneemt. Het is een geweldig alternatief voor de PoE-switch wanneer er minder apparaten zijn geïnstalleerd.

30W industriële waterdichte PoE-injector voor buiten

Deze PoE-injector voldoet aan de IEEE802.3at, met een maximale voeding van maximaal 30 W om u te helpen bij het opzetten van het toegangspunt buitenshuis op moeilijk bereikbare plaatsen. Het ondersteunt een breed ingangsspanningsbereik van DC24~56V, en de interne regelaar zal het vermogen naar de gereguleerde DC54V opvoeren, waardoor het optreden van spanningsval bij langeafstandstoepassingen wordt verminderd. Deze PoE-injector wordt geleverd met een robuuste metalen behuizing (IP67-gecertificeerd waterdicht) om het apparaat te beschermen tegen defecten en storingen op regenachtige of besneeuwde dagen. Het beschikt ook over een enorm bedrijfstemperatuurbereik van -40°C tot 75°C om de extreme temperaturen in een veranderlijke buitenomgeving te overleven.

4. Implementeer PoE Extender voor implementaties over lange afstanden

Een van de meest voorkomende redenen voor slechte wifi-prestaties is dat uw toegangspunt te ver weg is van zijn clients. De beste manier is dus om het AP op het beoogde gebruikspunt te plaatsen. Maar het grootste nadeel is dat PoE slechts een maximale transmissieafstand van 100 meter ondersteunt. Buiten dit bereik zult u ernstige signaalverslechtering en spanningsval ervaren. Om dit probleem op te lossen, heb je een PoE-extender nodig. De PoE-extender is een kosteneffectieve manier om Ethernet uit te breiden tot meer dan 100 meter om externe AP’s van stroom te voorzien. Het maakt gebruik van bestaande twisted-pair bekabeling om de elektrische stroom via dezelfde Ethernet-datastroom naar het volgende aangesloten apparaat te leveren. De directe begraven PoE-extender van Fastcabling is exclusief ontworpen voor langeafstandsstroom- en dataverbindingen in buitentoepassingen, met een eenvoudige plug-and-play-installatie. Door twee PoE-extenders in serie te schakelen, kan de maximale afstand worden uitgebreid tot 300-500 meter. En houd er rekening mee dat u voor buitentoepassingen de wartels aan elke kant stevig moet vastdraaien met een 27 mm sleutel, anders kan er water in de PoE-extender binnendringen en de printplaat beschadigen.

5. Kies de juiste bekabeling voor buitengebruik

Om uw connectiviteit te verbeteren, raden we u altijd aan hoogwaardige Ethernet-kabels te proberen, omdat dit de beste manier is om hoge snelheden en een betrouwbare verbinding te krijgen. De CMX-kabel is een type Ethernet-kabel met een buitenbestendige polyethyleenmantel. De dubbele lagen mantels helpen de treksterkte van de buitenkabel te versterken en geven deze de mogelijkheid om direct onder de grond te worden begraven of gegraven. De CMX-kabel vertoont een grote tolerantie voor extreme temperaturen, het binnendringen van water, enz., en kan ook degradatie door UV-licht voorkomen. Hoewel de dubbellaagse CMX-kabel geen waterafstotende tape en gelvulling heeft, kan hij optimale signaaloverdrachtprestaties leveren bij buitengebruik.


6. Bescherm de buitentoegangspunten met overspanningsbeveiligingen

De beste manier om uw toegangspunten buitenshuis te beschermen tegen stroompieken, is het gebruik van een overspanningsbeveiliging om abnormale elektrische stromen te reguleren en overspanningen te verminderen. Het kan onmiddellijk abnormale stijgingen van spanningspieken herkennen en de extra stromen naar de aardingsdraad omleiden om uw buitenapparaten te beschermen. Om een ongevaarlijke communicatie- en stroomlijn op te zetten, moet u de overspanningsbeveiligingen aan beide uiteinden van één volledige kabelbaan installeren. Fastcabling heeft een Waterproof Outdoor PoE Surge Protector (IP68) gelanceerd om een veilig en betrouwbaar netwerk buiten te beveiligen. Deze PoE-overspanningsbeveiliging is direct begraven, met 16 kV hoge overspanningsbeveiliging en een brede werktemperatuur van -40 ℃ tot 85 ℃.

7. Verminder radiostoring

RF-interferentie is een serieus probleem dat verhindert dat draadloze apparaten hun volledige capaciteiten kunnen leveren. De makkelijkste manier is om over te schakelen naar een ander wifi-kanaal, eentje waar het niet te druk is. Maar deze aanpak pakt alleen continue RF-interferentie van andere wifi-netwerken aan, zoals die van het huis van je buren. Als er geen alternatieve kanalen in de 2,4 GHz-band zijn, zal het niet de gewenste resultaten opleveren. Om vlekkeloze netwerkprestaties te leveren, is het noodzakelijk om met intermitterende RF-interferentie om te gaan door de signaal-ruisverhouding (SNR) te verbeteren. Er zijn twee manieren om de SNR te verbeteren: interferentie verminderen of signaalversterking verhogen. Bij gebruik van een dual-band access point kun je zoveel mogelijk bronnen van RF-interferentie elimineren door over te schakelen naar de 5Ghz-banden. Om de signaalversterking te vergroten, kunt u het vermogen of de dichtheid van externe toegangspunten verhogen.

Geef een reactie